VivanDivan

VivanDivan

fredag 10 februari 2012

Kycklinggryta…sånt där LCHF-recept

God kväll sötisar! Nu sitter vi här i sofforna hela familjen. Jag med en laptop i knät, barnen har min andra dator och tittar på en film och T tittar på TV och leker med ajfånen. En sån där lagom jätteslapp fredag. Fredagsmys där var och en gör det den vill men samtidigt tillsammans. Funkar….

Jag lagade världens jättegod kycklinggryta till middag. Den skulle vara sån där himla LCHF-variant för den som är intresserad. Vi kör ju absolut inte nåt sånt här hemma men det kan ju vara gott för det… (Missförstå mig inte nu, jag har inget emot LCHF-dieten egentligen och det funkar säkert hur bra som helst men jag är bara anti mot allt vad diet heter av olika anledningar och därför låter jag lite sarkastisk) You got it?

Tillbaka till grytan. Här kommer receptet med mina fantastiskt superdåliga bilder men det gör inget för jag är inte ute efter att plåta till en kokbok i a f…:-)

Ingredienser
800-900 g kycklingfileér
1 paprika
några buketter blomkål
1 zuccini
8-10 körsbärstomater
1 burk kokosmjölk
3-4 dl grädde
3-4 dl vatten
2 buljongtärningar (utan smakförstärkare) alt egen kycklingfond.
2 tsk röd currypasta
salt, peppar
koriander, bladpersilja                                                                                 smör och olja (raps el oliv)

DSC_0019

Beskrivning
1. Skiva kycklingen i bitar och stek dem lätt i smör och olja. Salta och peppra.

DSC_0020

Rör ner chilipastan. Perfekt att använda såna här barnskedar för en rågad sån är ungefär en tesked och de når ner i alla burkar utan kladd…

DSC_0026DSC_0027
2. Slå över kokosmjölk, grädde, vatten och häll i fond alt buljongtärningar. (jag gjorde visst i fel ordning, currypastan skulle i först egentligen)

DSC_0023DSC_0024
3. Låt koka i 15-20 minuter. Slå sedan i blomkålsbuketter och skivad paprika och låt koka i ca 10 min (tills grönsakerna börjar bli mjuka)

DSC_0028
4. Tillsätt sedan skivad squash och låt koka ytterligare 10 minuter.

DSC_0030

Tillsätt slutligen körsbärstomaterna, krydda och låt puttra i 5 minuter. Strö över bladpersilja och koriander.

DSC_0034
5. Servera i skålar och njut.

DSC_0035

Vill man ha det mer kryddstarkt så kan man gärna tillsätta lite chili. För att göra den mer matig med lite kolhydrater kan man skiva i lite potatis. Det gjorde jag i barnens skålar för vi hade ett par i kylen från igår…

Nu blir det att hyra nån film på Headweb och sitta och gräma sig över att man inte är i Malmö på det mest fantastiska bloggeventet ever…..men vad är väl en bal på slottet???

En stor kram och ha-det-så-kul till alla er som ska dit imorgon…

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

8 kommentarer:

  1. Såg himla gott ut! Kram!

    SvaraRadera
  2. Mumsisch!
    Och ja det skulle vara superkul att träffas. Fast om jag får välja i lite mindre grupp för i morgon blir nog ett sjöslag. :-D
    Kramar och ha finaste helgen,
    L

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det får vi göra. Drar ihop nåt snart, vore sååå kul :)

      Hoppas ni får finaste helgen därnere

      Kram
      /Vivvi

      Radera
  3. Mmmmm, verkar himla gott! Får nog bli till nästa vecka!

    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var supergott. Tycker jag du ska testa :)

      kram
      /Vivvi

      Radera
  4. Lät smaskigt värre!!

    Hade oxå velat va där men tyvärr så fick jag tacka nej till mon biljett pga jobb :(..

    Ha en go dag!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad synd att du behövde jobba. Får väl bli en annan gång...

      Kram
      /Vivvi

      Radera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar