VivanDivan

VivanDivan

fredag 31 januari 2014

Spikmatta is da shit

God morgon världen! Fredag idag igen och det känns verkligen som nyss det var det. Den här veckan har gått så fort att jag aldrig varit med om maken tror jag. Men skönt ändå med helg igen och den här helgen kommer det bli dels barnens olika träningar både lördag och söndag och sen ska båda småttingarna på kalas imorgon på olika ställen. Sen blir det självklart Melodifestival imorgon kväll. Årets TV-höjdpunkt och som vi längtat. Ska ju dessutom på finalen i Friends Arena i mars och det är något barnen (och mamman) verkligen ser fram emot. Jag hade ju köpt det i julklapp till familjen och det var en riktigt populär julklapp. :)

Igår låg jag på spikmattan säkert 4 timmar och faktum är att värken och stelheten i nacken släppte något. Idag har jag inte alls lika ont som igår och kan vrida huvudet också utan att skrika rätt ut. Spikmatta är verkligen något att satsa på för er som har ont men aldrig prövat. Jag lovar, den gör skillnad även om den kanske inte botar så just för såna här spänningar är den toppen. Oh yes!!! :)

Dagens stass idag blev top Monrow, kjol Vila, stövlar Ldir och sjal By Malene Birger.

DSC_0696DSC_0697DSC_0698DSC_0699DSC_0700DSC_0702DSC_0703DSC_0705DSC_0706

önskar er alla en underbar fredag!

Puss & Kram
/Vivvi

torsdag 30 januari 2014

Nej men lite nackspärr på det så…

Halloj vänner! Inte den bästa dagen på året idag inte. Imorse knäckte det till i nacken och gjorde vansinnigt ont för ett ögonblick. Men men, skakade bort det och tänkte inte mycket på det. Men så på jobbet under dagen har nacken stelnat till något gräsligt. Vet inte vad jag lyckats med men är som en gammal kärring i nacken och ryggen. Gör inte så jätteont så länge jag inte vrider och vänder mig så det går väl över. Just nu ligger jag parkerad på spikmattan få se om det hjälper. Är väl nån nackspärr eller så har jag bara sträckt mig i nån muskel. Men spikmattan är guld såna här gånger. Jag är verkligen helt galen i min spikmatta. Blir sååå avslappnad och det händer att jag somnar på den t o m. Helt galet egentligen för den första minuten man ligger gör det ju galet ont av spikarna. Men sen domnar man liksom bort och varenda spänning släpper. Funkar mot både ryggvärk och huvudvärk.

En annan klantig sak jag gjorde idag var att jag till kvällsmaten som stod framdukad när jag kom hem, bara satte mig och började äta utan att tänka på att kolla innehållsförteckningen på sakerna. Var bruna bönor (såna där på rulle) och tydligen är det vetestärkelse i det så idag fick jag i mig gluten…gaaah, vad irriterande för jag tycker jag är så duktig annars. Får väl se hur kroppen reagerar. Kanske inte ens märker något men tydligen kan det vara mer skadligt än man tror. Det är inte lätt att tänka på att kolla allt när man inte behövt göra det i hela sitt liv. Saker man absolut INTE tror ska innehålla gluten gör ofta det ändå har jag märkt. Måste ta tag i att boka in tid hos en dietist för att få lite tips och råd. Tror jag behöver det….

Dagens stass idag blev jeans G-star, blus Lindex och kofta Valerie. Skor Friis & Co men faktum är att jag var riktigt praktisk och tog vinterkängor när jag åkte till jobbet och bytte till klackarna på kontoret. Mycket vuxenpoäng på det :)

DSC_0680DSC_0682DSC_0681DSC_0684DSC_0683DSC_0686DSC_0687DSC_0688DSC_0690

Nu ska jag luta mig tillbaka igen på spikmattan och kolla på en för mig ny serie: Blacklist. Har ni sett den? Har hört många som sagt mycket bra om den så det ska bli spännande att se vad jag tycker. Lovar att recensera sen

Puss & Kram
/Vivvi

Vitt vin och räkor…klart man ska fira en onsdag

God morgon kära vänner! Igår dukade mannen upp till fest för att fira att jag klarade certifieringen igår. Lillördag och varför ska man inte kunna fira lite mitt i veckan sådär. Lite vitt vin och räkor bjöds det på med tillbehör. Ostar, kex, avocado med skagenröra, ägg och rostat bröd. Han hade t o m kommit ihåg att köpa glutenfritt till mig. Hur gullig man har jag inte? :-)

Det där med dukning är väl inte hans specialitet men vad spelar det för roll. Han lade ner sin själ i att fixa med lite gott och medans han donade i köket kunde jag ligga med datorn i knät, smutta på lite vin och titta på Hunger Games: Catching Fire. För övrigt en superbra film men jag gillar inte konceptet de ofta kör med trilogier eller där uppföljare väntas att det liksom slutar mitt i. Vill inte spoila men känns som att det var väl väntat. Sista delen i serien kommer de precis som de gjorde med Twilight att dela upp i två så två filmer till kommer man få njuta av. Men förstås blir det till att vänta till nästa vinter…suck…Men har ni chansen, se Hunger Games. Sååå bra och Jennifer Lawrence gillar jag jättemycket. Jordnära och snygg som få med en sund inställning till vikt och hälsa till skillnad från många andra i Hollywood som hetsas att bli pinnsmala plastik-offer.

IMG_3550IMG_3551IMG_3552IMG_3553IMG_3554IMG_3555IMG_3557IMG_3558IMG_3559

Visst ser det smaskigt ut? :-) Jag blev i a f jätteglad och tacksam för den gesten. Min fina T….

Puss & Kram
/Vivvi

onsdag 29 januari 2014

Dagens “jag assar mig själv”

Goddagens vänner! Lite bitterf-igt inlägg imorse kanske men det var inte meningen. Ville bara uttrycka min åsikt utan att på något sätt hoppa på någon annan med en annan åsikt :)

Men nu pratar vi inte mer om det. Har ni hört uttrycket “assa”? Det är motsatsen till “dissa” och jag använder det när jag vill hylla något, t ex mig själv. Har fått lära mig på någon kurs någon gång att man SKA våga assa sig själv när man är stolt över sig själv och gjort något bra. Och stolt över sig själv får man väl vara ibland? Eller hur? Har sagt det förut och säger det igen…FUCK JANTE! Idag är jag faktiskt j-igt stolt över mig själv. Jag bestämde mig nämligen idag på lunchen att jag skulle flexa ut på eftermiddagen och köra den där tentan som så magiskt försvann för mig i fredags (skrev om det här). Fick liksom bara ett ryck och så körde jag och det gick hur bra som helst. Inte alla rätt som jag hade som målsättning men 92% fick duga. Och nu kan jag lägga ytterligare en utbildning och avklarad certifiering bakom mig. Men blir ju förstås sugen på att köra fortsättningen och bli den 8e i Sverige med en “professional” variant av denna certifiering. Få se om jag orkar ta tag i det nu eller om jag väntar lite…

Nöjd och glad är jag i a f idag och jag tror det kan firas med lite vitt vin och räkor ikväll. Tänkte inte på det imorse men dagens outfit var ju också lite festligare än normalt då jag valde klänning. Inte min mening att skriva tentan idag men kanske blev peppad av klänningen he he. Den kommer i a f från Pernilla Wahlgren Collection och jag har sparat och sparat på den till något festtillfälle men imorse såg jag den i garderoben och tänkte, nej, var för ska jag spara på ett sånt fint plagg. Med lite tjockare strumpbyxor, Ldri-stövlarna och sjal från By Malene Birger tycker jag den gott duger till vardags också :) Jag gillar verkligen att testa gränserna för vilka mönster som matchar ihop. Gränsfall med sjalen och klänningen men på något sätt tycker jag att det funkar…vad tycker ni?

DSC_0675DSC_0671DSC_0672DSC_0673DSC_0674DSC_0676DSC_0677DSC_0678DSC_0679

Puss & Kram

/Vivvi

Svar på tal…och rosa piff…Voluspa och tulpaner

God morgon vänner! Igår hade vi gympa och balett i vanlig ordning och jag var sådär jobbigt sen dit då det börjar fem och jag hade ett möte som slutade kvart över fyra så jag kom precis 17:00 inklampande och med andan i halsen. Men det gick bra ändå och det var en jätterolig träning och tror våra små gymnaster tyckte det också :)

Igår skrev jag om att jag vunnit en tävling igen och fick då två kommentarer som jag tänkte jag skulle svara på lite samlat såhär, eller ge min åsikt av saken. Olika åsikter kan vi ha och ingen behöver vara rätt eller fel, det vill jag poängtera men tänkte jag skulle väcka debatten lite i a f genom att ge min syn på saken. För det första, jag anmäler mig till väääldigt många tävlingar. Tycker det är superkul och man förlorar ju liksom inget på att tävla när tillfället bjuds. Så ibland vinner jag och jag blir ju oerhört glad förstås. Såna där små “booztar” i tillvaron. Lyckoglimtar som lyser upp en trist vardag. Och varför skulle INTE jag kunna vinna bara för att jag har en blogg? För det var lite det kommentarerna gick ut på. Att det bara var “kända” med stora bloggar som vann tävlingar. För det första vill jag då säga att jag har INTE en stor blogg, är inte känd och vääääldigt lite sponsrad. Får lite rabatter nån gång här och där men inte mer än så. För det andra är mitt Facebook-konto helt skiljt från min blogg. Finns liksom ingen koppling annat än om någon känner igen mig på bilderna. Använder ju mitt riktiga namn på Facebook. Så tävlar jag på Facebook går det INTE genom bloggen överhuvudtaget utan är bara lilla jag som tävlar på precis lika villkor som alla andra. Jag har tur, det medger jag men det kan jag väl inte rå för. Ska jag sluta tävla då för att vara snäll mot resten av världen. Ja, visst det kan jag väl göra för all del men jag måste väl ha samma rätt som alla andra att tävla? Eller? Och må så vara att några få företag låter “kändisar” vinna. Det har jag absolut ingen insyn i och har aldrig märkt överhuvudtaget att det skulle vara så. Jag tror faktiskt inte ens att det är så. Och det är min åsikt. Sen klandrar jag ingen för deras åsikt och ni får tycka och tänka vad ni vill, det är helt upp till er men detta är min syn på saken :) Så min grundtanke är att vi ska unna varandra lite lycka och tur. Vi behöver det allihop och jag hoppas ni som tycker att ni aldrig vinner vinner nästa gång. Så ge aldrig upp, plötsligt händer det :)

Och totalt off topic, men tycker jag kan bjuda på lite vackra bilder idag. Blommor och doftljus och rosa, det är också sånt som ger mig små lyckoglimtar i vardagen och piggar upp i vintermörkret. På våren vill jag ha rosa och i köket har nu små rosa detaljer tittat in. Fick världens underbaraste dofljus av min käre man i julklapp från Voluspa. Doftar verkligen ljuvligt och burken är sååå fin. Rosa tulpaner och andra rosa blommor har också tagit plats då julsakerna åkte ut. Underbart :)

DSC_0655DSC_0659DSC_0656DSC_0661DSC_0657DSC_0658DSC_0660DSC_0613DSC_0611

Den fina vasen jag har tulpanerna i är från House Doctor, ljusstakarna Country House i Västerås, krukor lite varstans som jag knappt minns då de inte är nya och, ja, är det något ni undrar är det bara att fråga :)

Puss & Kram
/Vivvi

tisdag 28 januari 2014

Är man en turgumma or what?

Hola chicas! Hur har ni det? Inatt har det återigen snöat lite här så det är sådär underbart pudervitt ute. Väglaget var väl i o f sådär men den vägen jag åker är det rätt mycket trafik och sån där “räckes-väg” så det blir lätt kö och går inte så fort direkt. Bara att följa strömmen och gilla läget. Liksom ingen idé att försöka köra om och mig är det inga problem för för jag brukar vara ute i god tid och behöver inte känna stressen som jag ser en massa andra trafikanter som verkar ha. Sååå mycket dårar man ser ute på vägarna varenda dag som ska om till varje pris och det skapar ju både ojämn takt i trafiken samt är livsfarligt för både dom själva och alla andra. Och ofta kanske de vinner nån minut eller två på sin tokkörning. Nej, mer lugn och ro i trafiken vore önskvärt :)

Hörrni, före jul här vimlade det ju av julkalendrar på Instagram och Facebook. Många företag som lottade ut både det ena och det andra. Och kan man tänka sig. Den här turgumman råkade visst vinna två utlottningar från fina Ester Elenora. Blev alldeles chockad och det var nästan pinsamt men men, glad och tacksam blev jag för båda plaggen var finingar jag trånat lite efter så det blev så bra så :)

Den ena tänkte jag visa här idag och det är den underbara paljettglittrande koftan som är sååå varm och skön och go samtidigt som den är lite fin i kanten sådär. Till den har jag jeans Please och blus G-star (gammal). Skor UGG.

DSC_0662DSC_0663DSC_0664DSC_0665DSC_0666DSC_0667DSC_0668DSC_0670

Puss & Kram
/Vivvi