VivanDivan

VivanDivan

måndag 30 september 2013

Efterlysning Odd Molly Pointers Cardigan Silky Purple strlk 1

God kväll vänner! Kikar bara in för en liten efterlysning såhär på kvällskvisten. Det är Viktoria som söker en Odd Molly Pointers Cardigan i färgen Silky Purple strlk 1. Är det någon som har en sådan och önskar bli av med den kan ni maila Viktoria direkt på mail:

rojven@hotmail.com

m212-145-52-4522-front-108-103_188839214

Natti natti på er sötisar

Puss & Kram

/Vivvi

Kors i taket, hon har motionerat

God morgon alla glada! Igår fick jag världens ryck. Skulle skjutsa Emilia till jazzdansen och istället för att som jag brukar sitta där och vänta i en timme tog jag på mig löparskorna och tog en runda i skogen i spåret som finns alldeles bredvid dansstudion. Blev lite blandad powerwalk/löpning då jag är gräsligt otränad men ack så skönt det var. Frisk luft, natur, motion. Helt fantastiskt och jag måste verkligen försöka ta mig tiden att komma ut mer och röra på mig. Lite bra musik i lurarna också så blir det ju helt perfekt. Så varje söndag medans det är jazzdans ska jag baske mig ta mig ut på en runda såhär….japp, that’s a promise :)

Den här veckan blir en sån där pusselvecka igen för jag vet inte för i vilken i ordningen. T ligger borta hela veckan så denna gång är det farmor och farfar som ställer upp som första barnhämtare de dagar jag inte kan komma ifrån tidigare. Eländigt det där men det funkar ju och det är ju helt fantastiskt att vi har så många runtomkring oss som kan ställa upp. Guld värt….

Dagens idag blev blus Odd Molly What a Mesh blouse strlk 1, jeans G-star och skor gamla trotjänare från Swedish Hasbeens. Jag älskar verkligen de här skorna och de har hängt med i flera säsonger nu och blir bara skönare och skönare trots att de är träskor :)

DSC_0166DSC_0167DSC_0168DSC_0169DSC_0170DSC_0172

Ha en riktigt fin vecka raringar så hörs vi

Puss & Kram

/Vivvi

söndag 29 september 2013

Instaweek

God morgon mina vänner! Igår hade vi en jättemysig kväll jag och mina småttingar. Film i soffan, lekte restaurang och hotell och bäddade nere i lilla TV-rummet vi har. När de somnat mös jag till det med lite godis och Sons of Anarchy för mig själv. Tända ljus och en spinnande katt i famnen. Inte dumt alls faktiskt trots att T var ute och roade sig :)

Tänkte jag skulle börja med ett nytt koncept här i VivanDivan. Jag har ju för några månader sedan gått och skaffat mig Instagram. Där är jag flitigare än här och lägger ut bilder flera gånger om dagen. För er som vill följa mig heter jag VivviLouice där men för er som hellre kikar in här tänkte jag att på söndagar kör vi en Instaweek med lite bilder från veckans Instagrammande. Vad säger ni? Testar idag i a f få se vad jag gör av det :)

instaweek-39

Ja, detta var pretty much min vecka på Instagram. Brukar lägga ut dagens-kollage där också men det ser ni ju här i bloggen också :)

Ha en underbar söndag mina vänner. Jag ska skjutsa barn till träningar och göra äppelmos idag. That’s my plan. Vad är er?

Puss & Kram

/Vivvi

lördag 28 september 2013

Blazer girl

Tjenixen pixen! Emilias magsjuka verkar vara något snabbt övergående då hon inte kräkts sen inatt. Hon har t o m ätit idag och varit i stort sett som vanligt. När vi skjutsade in T till stan och hans buss han skulle med sprang vi snabbt in på ICA och köpte med oss lite gott till kvällen också. Fish n chips stod på kidsens önskelista och så glass också förstås. Slank ner två barnfilmer också som de sitter och tittar på nu medans jag avnjuter några avsnitt av Sons of Anarchy. Sen blir det “leka-bo-på-hotell” och bäddning i lilla TV-rummet till natten. Har liksom blivit lite av en grej vi gör när T är borta på helgen. Mysigt mysigt :)

Tänkte jag skulle kika in en sväng här dock med lite pics jag knäppte av förra helgen innan vi åkte på bio. Jag har blivit en riktig blazer-girl tror jag. Älskar kavajer just nu och bär dem gärna både till jobbet och hemma. Har haft en över alla mina outfits den här veckan och min absoluta favorit är den nedan från Hunky Dory. För dagen har jag tagit bort läderbandet som används att knäppa den och körde den öppen med top från Monrow och jeans G-star. Skor Ldir.

DSC_0104DSC_0105DSC_0106DSC_0107DSC_0108DSC_0110 DSC_0112

Puss & Kram

/Vivvi

Vinrött…höstens hetaste färg

God morgon vännerna! Inatt vaknade vi alla av att Emilia kräktes…lilla stumpan. Magsjuka in da house m a o. Det har lugnat sig lite nu på morgonen och hon verkar relativt pigg men har ont i magen säger hon. Suck, T ska bort på mässa i Stockholm och jag hade tänkt ta med de små in till “byn” för höstmarknad men vi får vackert stanna hemma jag och barnen. Får bli en inne-mys-dag istället. Ska städa övervåningen tänkte jag och så får vi göra det bästa av situationen här hemma och hålla alla tummar att vi andra håller oss friska. Så nu ligger jag här med datorn och surfar runt lite medans ett Voluspa Crisp Champagne doftljus sprider sin underbara doft här, rykande te i koppen och snart ska vi försöka få i oss lite frukost. Men först tänkte jag visa er lite härlig höstinspiration i form av vad jag tror kommer bli höstens hetaste färg…vinrött. Sååå himla snyggt tycker jag och en färg som jag känner att jag klär i med mitt mörka hår. Så fint att blanda allt grått och svart med lite färg men ändå en väldigt diskret färg. Gillar det jättemycket. Här kommer ett axplock av vad jag hittat, både lyx och budget…

Först en supersnygg blus från Custommade i lite transparent tyg. Finns på Nelly och kostar 1195 kr. Bredvid den har vi en härlig oversizetröja från Rut&Circle också Nelly med lite glittertrådar 299 kr

Custommaderutcircle

Nästa par ut är en collegetröja från Jacqueline de Yong 149 kr och klänning i trikå från Vila 499 kr. Båda Nelly

jacueline-de-jongvila-s

Från Nelly Trend kommer den fina omlottblusen nedan. 299 kr och den stickade härliga tröjan från Rut&Circle 199 kr. Båda Nelly

nellytrendrutcircle-199

Hunky Dory har satsat mycket på vinrött i höstens kollektion. Här kommer några godbitar. Alla finns på Nelly och kostar i ordning (4995, 1295, 6495, 6995, 1295 och 1995 kr). (Dyra jag vet men måste bara visa för de är ju så läckra :)

hunky-doryhunkydory-1hunkydory-2hunkydory-3hunkydory-5hunkydory-6

Även G-star har mycket vinrött i höstens kollektion. Min favorit är blazern här nedan för 1795 kr som är sååå användbar. En sån har faktiskt redan hittat hit och kommer bli en evig klassiker här hemma. Älskar G-stars kavajer för de sitter som en smäck och har de där detaljerna som gör dem så speciella. Finns i G-stars butiker eller här och här. Jag köpte min i fina butiken i Västerås.

Gstar olympia blazer

Eller varför inte slå till på en härlig höstjacka i vinrött för att matcha löven ute :)

Nedan från H&M 399,  Jofama 2995, Vila 699 och Lindex 399 kr

hm1jofamavilalindex-399

Eller för all del ett par skor i denna härliga färg. Nedan från H&M (799 resp 999 kr) samt Tamaris 899 kr (Brandos)

hmhm-stövlartamaris

Vad tycker ni? Hot or Not?

Puss & Kram

/Vivvi

fredag 27 september 2013

Dagens som slutade lite tidigare idag…

God kväll mina fina! Den här veckan har det verkligen varit full fart på både jobb och hemma och jag känner mig sådär håglöst jättetrött i hela kroppen. Liksom inte sovtrött utan mest sådär energifattig som man kan bli ibland när det går lite för fort. Så idag var det verkligen TGIF och jag blev nästan lite glad när veterinären ringde med svar på proverna och jag fick en anledning att åka lite tidigare från jobbet för att hämta medicin innan de stängde för dagen. Så idag avslutade jag arbetsdagen med tårtfika och sen for jag strax efter tre och det var sååå skönt. Hämtade upp medicinen och de små, handlade lite gott till kvällen och sen drog jag ett städryck på nedervåningen. T kom precis hem också och tog över matlagningen så jag satte mig en stund med ett glas rött och bara andas lite…och skriver lite till er då förstås :)

Och angående Marlow och proverna så är det konstaterad urinvägsinfektion och njurproven såg jättefina ut och inga tendenser till kristaller eller stenar så vi kan verkligen andas ut. Nu ska han äta penicilin och smärtstillande samt något kosttillskott i tio dagar här och sen hoppas vi att han ska vara helt frisk igen…phju, vad skönt….Och inga problem att få i honom varken tabletter eller det flytande. Han försöker spotta ut förstås men inte alls som andra katter  jag haft som fått tabletter som man fått kämpa med alla möjliga fiffiga lösningar. Lite onda ögat fick jag dock när jag var klar med alla tre medicinerna men det går nog över :)

Dagens idag tänkte jag bjuda på också. Kanske lite tjatig med svarta byxor varenda dag men nu är det höst och det är så härligt att plocka fram alla svarta plagg som legat undanlagda över sommaren. Nu är jag laddad för höst verkligen…Blus Odd Molly, jeans G-star och skor ett par gamla Jeffrey Campbell som jag äntligen fått tummen ur och gått till skomakaren med då ena dragkedjan var trasig.

DSC_0155DSC_0152DSC_0161DSC_0162DSC_0154DSC_0165DSC_0156DSC_0157DSC_0158DSC_0159DSC_0160

Puss & Kram

/Vivvi

Lyx Eller Budget och Marlow-status

God morgon mina vänner! Veterinärbesöket med Marlow gick bra igår. Han har blod i urinen och antagligen en bakteriell infektion (urinvägsinfektion?) så medicin utskrivet och nån sorts förebyggande kosttillskott som han ska få äta ett par veckor här. De tog också njurprov på honom för att se att allt stod rätt till. Så vad jag förstod på T som var där med honom var det INTE kristaller och stenar i urinen….phjuu så skönt. Nu hoppas vi på att han blir frisk fort här :-)

Tänkte jag skulle börja den här morgonen lite annorlunda och bjuda på lite lyx eller budget i skoväg. Såg ett par sååå snygga skor från Ash som jag blev sugen på. Ascoola i mocka med fransar. Finns bl a på Boozt och Tullhuset Living. Men så såg jag att H&M hade fått in nästan identiska i äkta mocka och priset var ju liiiite skillnad då då…

ASH – 2050 kr

ASH-2099

H&M – 599 kr

HM-599

Vilka väljer Du?

Puss & Kram

/Vivvi

torsdag 26 september 2013

Åååå nej, inte igen….:-(

God morgon vänner! Eller nej, det är faktiskt inte en så god morgon här hemma. Upptäckte igår kväll att Marlow sprang på lådan hela tiden och satt jättelänge. Sen när jag tittade verkade det inte som det kom någonting knappt och eftersom jag haft två katter tidigare med urinstenar och kissproblem börjar det ju snurra i huvudet direkt förstås. Och han måste ju förstås till veterinären idag men jag har verkligen helt jättekörigt på jobbet och totalt omöjligt att ta ledigt för det går ju inte att VAB-a en katt liksom så det blev lite panik här men T kom hem från Stockholm och kan köra honom så han får ta det. Men usch vad orolig jag är just nu. Min första birma Jamo dog av urinförgiftning p g a att vi inte märkt att han haft problem. Han hade dessutom kissat inne en del men jag hade aldrig tänkt tanken att det var urinstenar som var problemet utan trodde det var psykiskt. Sen hade vi Hobbe som ni som hängt med här säkert läst en hel del om. Honom fick vi ju ta bort för något år sedan p g a att han fick återkommande urinstenar och kissade både i soffor och sängar och överallt och mådde verkligen inte bra. Dock var ju båda de katterna gamla. Marlow är ju fortfarande ung och ska han börja få såna här problem redan nu vet jag inte om jag orkar. Att ha en katt som har kissproblem är oerhört tärande. Nu ska jag ju inte dra några förhastade slutsatser här för han har ju absolut inte gjort sina behov någon annanstans än i lådan och det kan ju vara en urinvägsinfektion eller något så vi hoppas verkligen på det bästa här idag…

Dagens idag blev i a f jeans G-star, tisha By Malene Birger, kofta Hunky Dory och stövlar Ldir

DSC_0144DSC_0145DSC_0146DSC_0147DSC_0148DSC_0149

Puss & Kram

/Vivvi