VivanDivan

VivanDivan

fredag 31 maj 2013

Vilken tallrik väljer du?

Tjenixen alla fredagsmysare! Hur har ni det? Här har varit en dag med hemmajobb, tagit hand om lite sjuk tjej, kurerat min egen mage. sysselsatt rastlös frisk son, städat inför mannens hemkomst och bara haft fullt upp som det kan vara alltsom jämt :) Ja ni förstår….

Tänkte jag skulle slänga ut ett låååångt mastodontinlägg med bilder från vår kryssning men nu kom T hem så vi ska äta lite och sen vill jag umgås med honom och de små och titta på Let’s dance och bara fredagsmysa så jag slänger bara ut en rolig bild jag tog förra helgen. Familjen var sugna på korv och makaroner men jag är sååå himla trött på den maten och min mage gillar den inte heller speciellt mycket så jag snodde ihop världens godaste sallad istället….

DSC_0194

Blandsallad, gurka, tomat, rödlök, persilja, mandelspån, chevré-ost, rödbetor, balsamico och honung. Såååå himla gott. Egentligen ska det förstås vara färska kokta rödbetor och inte inlagda som jag tog och valnötter istället för mandelspån men ack såååå gott… :)

DSC_0198

….eller skulle du välja makaroner, falukorv och en masssa senap?

DSC_0197

Svårt val eller? Tycker inte jag i a f he he

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

En favvo-butik går i graven….så sorgligt…

God morgon vänner! Här är det väl sådär kan jag säga. Jag åkte hem lite tidigare igår från jobbet för jag hade jätteont i magen och mådde illa. Det blev lite bättre på eftermiddagen men sen på kvällen slog det till och halva natten har spenderats på toaletten. Fy och blä. Och inte nog med det…Emilia klagade igår över halsont och inatt vaknade hon gråtande för hon hade så ont i halsen och hade då även feber. Suck, två sjuklingar idag alltså men jag är mycket piggare och magontet känns bättre och det är nog rätt tomt i magen nu efter natten så det har lugnat sig. Men vi blir i a f hemma idag och tar det lugnt. Ska försöka få lite jobb gjort så gott jag orkar och så får jag jobba ikapp lite i helgen misstänker jag men det är som det är…

Igår fick jag i a f ett litet paket i lådan. Ett riktigt nostalgiskt paket då det kommer vara det sista från en av mina favoritbutiker på nätet. Miss Greta… som har gått i konkurs och har nu utförsäljning med vääääldigt bra rabatt. Upp till 75% och det finns en hel del kvar såg jag. Så jag passade på att göra en sista beställning.

DSC_0237

Två toppar bidde det. En från 2nd Day och en från The Hip Tee. Och en fin påse fick man med också. Den ska vårdas ömt…

DSC_0239

Alltid så fint inslaget i silkespapper

DSC_0238

Många fina paket har det blivit genom åren och alltid sååå fina paket med de lila underbara askarna med silkespapper och fina band.

P1060238_thumb[2]P1060239_thumb[2]DSC_1547_thumb[2]DSC_1548_thumb[2]

BIlderna ovan med det lila askarna och silkespappret är på andra paket jag fått och visst blir man glad av såhär fina paket? Det är något som för mig är jätteviktigt när jag beställer från en webshop. Det är ju roligare att få ett fint inslaget paket än en trist plastpåse med skrynkliga plagg i. Så webshoppar med fina paket och silkespapper (som jag är extra svag för) blir mina förstahandsval :)

Men nu finns snart alltså inte Miss Greta längre och jag önskar de förra ägarna all lycka och välgång och hoppas ni hittar något nytt spännande att syssla med.

♥ Puss & Kram ♥
/Vivvi

torsdag 30 maj 2013

Emilias godaste tårta och poncho på olika vis

Halloj där mina vänner! Hur har ni det? Veckan börjar gå mot sitt slut..torsdag idag och imorgon fredag…yeyyyy, min kära T kommer hem och fredagsmyset lär bli ett faktum :-)

Igår låg Emilia och jag och pratade lite i sängen när Felix somnat. T fyller snart år och jämnt till och med och det måste vi ju fira. Så vi planerade lite mat som vi trodde han skulle gilla.

Emilia: “Ärtsoppa blir nog bra till förrätt för det är ju hans favorit. Och sen vill han nog ha kött till varmrätt. Men det får du fixa mamma. Jag ska göra tårtan och det ska vara världens godaste tårta jag hittat på själv…

marängbotten, grädde, sylt, grädde, sylt, karamellströssel, marängbotten, grädde, jordgubbar, blåbär. Och så tror jag vi måste ha lite socker på också så det inte blir för salt. Tror fem liter blir bra eller vad tror du mamma?”

Jojo, smaskens med sååå mycket socker….:-)

Idag har jag poncho på mig och jag tänkte visa lite olika bilder på hur man kan snurra den så det blir lite variation på trasan. Ponchon är från Ester Elenora (förra årets) och till den har jag jeans G-star, skor Cinti och linne Rosemunde.

DSC_0230DSC_0226DSC_0225DSC_0224DSC_0228DSC_0227DSC_0229

Nu off to work…

♥ Puss & Kram ♥
/Vivvi

onsdag 29 maj 2013

När man hittar en bra produkt

Tjenixen vänner! Idag har jag varit på akupunktur för första riktiga gången i mitt liv (fick akupunktur när jag födde barn men det var jag knappt medveten om då). Fick en remiss för att testa om det kan hjälpa mot min huvudvärk. Kan ju ha med muskelspänningar att göra och läkaren tyckte det kunde vara värt att testa. Så nu ska jag testa fem gånger här hos en sjukgymnast och har även fått lite små tips om ergonomi och små övningar man kan göra för att slappna av i musklerna efter en arbetsdag och på så sätt minska spänningar i huvudet. Det är ju värt ett försök eller hur? Men oh my vad slut jag blev efteråt. Trodde inte man kunde bli sååå påverkad av några små nålar som knappt kändes och som satt sisådär 10 minuter. Men jag blev nästan sömnig och när jag kom hem och vi hade ätit var jag tvungen att lägga mig på soffan en kvart och somnade. Men är man ensam med två små då maken är borta i jobb så kan man inte vila nån längre stund så jag har hunnit med att läsa lite sagor och spelat hockeyspel också (ni vet sånt där bordshockey som är sååå himla kul) :-) Men nu blir det sängen igen och hoppas jag får sova riktigt gott inatt. Liksom ingen jobbig trötthet utan mer en skön och avslappnad trötthet jag känner och det är ju positivt. På måndag blir det nålarna igen få se om det hjälper….:-)

Men nu måste jag också visa ett nytt nagellack jag fick som reklam när jag köpte nån tidning (minns inte vilken). Det har stått nån månad för jag tyckte inte jag gillade färgen men så blev jag lite sugen på riktigt knallrosa naglar och så kom jag på det där reklam-lacket jag fått och testade. Och oj, vad bra det var. Har suttit som berg sen i lördags och det är sådär riktigt blankt och fint som jag vill att nagellack ska vara och dessutom torkade det fort. Jag är ingen specialist på nagellack men testa detta vettja…Max Factor Glossfinity heter den och det är verkligen glossy….

DSC_0003 (2)

(världens kortaste och fulaste naglar har jag men ni får överse med det. Testa på er själva istället he he…Googlade och Kicks verkar ha det och det kostar endast 89 riksdaler…finfint va?

♥ Puss & Kram ♥
/Vivvi

Att missa en sån där sak man inte får missa

God morgon mina vänner! För någon vecka sedan var det informationsmöte för barn och föräldrar i höstens förskoleklass på skolan. Rektor och lärare informerar och så skulle det bli lite fika. Detta var klockan 08:30 på morgonen (alltså, inte världens bästa tid men men). Hursomhelst skrev jag in det i min kalender så jag inte skulle glömma. Och när det gäller kalendern är detta min bibel. Allt jag INTE skriver upp eller lägger in reminder i telefonen på glömmer jag. Så är det bara och nu till saken. Jag skrev upp det på fel vecka. Samma veckodag en vecka senare. Vilket alltså innebar att vi missade det. Felix har inte sagt så mycket om det men så igår pratade jag med en annan mamma till ett barn i gruppen och hon berättade att Felix hade verkat lite frågande och bekymrad när de andra kamraterna som ska flyttas upp blev hämtade av sina föräldrar men han fick vara kvar på dagis. Och detta har gnagt i mig hela natten. Jag pratade med Felix igår och min lille kille är ju världens snällaste och sa förstås att det gör inget mamma, det är inte ditt fel. Försökte förklara för honom men jag har verkligen inga ursäkter. Helt oförlåtligt att göra såna här misstag när det gäller sina barn. Sånt här fåååår man verkligen INTE göra fel på och jag mår verkligen pest över det just nu :-(

Jag ska verkligen försöka gottgöra honom på något sätt men det är inte lätt. Är jag den enda som gör såna här oförlåtliga saker eller finns det nån mer klantmamma därute?

Oh well, det är sånt som händer och sånt man får lov att komma över. Så till dagens ytligheter. The outfit of the day blev ny blus från underbara Fira (före detta Spira). Kom med hem i påsen från Tullhuset Living förra veckan. De har verkligen jättemycket fint från Fira just nu. Love love love…Jeans G-star och skor Diesel

DSC_0219DSC_0218DSC_0213DSC_0215DSC_0223DSC_0216DSC_0214DSC_0220DSC_0217

♥ Puss & Kram ♥
/Vivvi

tisdag 28 maj 2013

Seeeeg…

God morgon mina vänner! Oj, vad sega är sega idag. Det tar hårt på krafterna att åka på kryssning. Barnen har jag precis fått upp och de är verkligen jäääättetrötta och den här mamman är också helt slut. Men vi hade en jättemysig kryssning med hela familjen (mamma, pappa, systrar och syskonbarn). Lovely…..

Men nu vardag igen då och fyra dagar kvar till nästa ledighet så nu är det bara att peppa upp sig och åka iväg till jobbet. Brukar alltid bli bättre när man väl kommer på plats på kontoret och tar tag i mail och annat som dimpit ner när man varit borta. Brukar kunna bli en del bara på en enda dag men det är bra…full rulle ska det vara :)

Ni ska få bilder från kryssningen men igår kväll kom vi hem vid halv åtta och det blev tidig sänggång för oss alla och jag har inte hunnit gå igenom alla bilder jag tog så ni får hålla er till tåls :)

En dagens slänger jag in  i a f. Top Maison Scotch, jeans Circle of Trust och skor Cinti. Armband Valerie. Sen åker camouflagejackan från Please på också men jag orkar inte ta fler bilder just nu…

DSC_0205DSC_0209DSC_0207DSC_0208DSC_0206DSC_0212DSC_0210

Nu måste jag rusa för vi är visst lite sena idag. Ha en fin dag vänner så hörs vi

♥ Puss & Kram ♥
/Vivvi

söndag 26 maj 2013

♥ Alla mammors dag ♥

God morgon vänner! Inatt vaknade Emilia vid tretiden och hade jätteont i magen och kräktes sedan en gång. Vi lade oss då nere i sofforna så hon hade nära till toaletten och jag kunde hjälpa henne men det blev inget mer sen och nu på morgonen är hon pigg och ingen magvärk och är hungrig så jag hoppas och tror att det var för att hon åt lite för mycket igår kväll kanske. Hua, ingen magsjuka nu för idag ska vi ju på kryssning men som sagt, tror det är lugnt….

Igår kväll körde vi lite ost och kex och tittade på “Hamilton 2 – Men inte om det gäller din dotter”. Jag somnade dock så jag tänkte försöka titta klart nu innan vi åker vid lunch.

DSC_0208DSC_0211DSC_0209DSC_0207

Men först blir det lite frukost här och sen packa och färga utväxt så vi får se om jag hinner :)

Jag kom ju på att det är visst mors dag idag. Firar ni det med pompa och ståt hemma? Hittade en bild på Facebook som jag tyckte var så kul. Instruktioner hur man firar mor på mors dag från 1921. Klockrent va?

946536_571944846173152_1704682422_n

Får väl se hur det blir med den saken idag när vi ska bort :-) Men blommor har jag fått och det fick jag faktiskt redan igår av mina små som var ut i dungen bakom huset och plockade lite blommor till mamsen. Alldeles fullt med underbara liljekonvaljer blommar nu och de är ju så vackra och doftar så gott…De gula vet jag inte vad de heter men det måste varit någon trädgårdsblomma de planterat ut i dungen och som spridit sig för vi har massor….

DSC_0201DSC_0203DSC_0202DSC_0200

So lovely och jag tycker det nästan är vackrare med egenplockade buketter än köpta. Känns mer personligt och man blir glad när man tittar på dem :). En Prosecco fick jag minnsan unna mig att dricka igår kväll också till osten…smaskens

IMG_3074

Ja, ok då, T fick smaka liiite också men bara liiite…ett snapsglas fick räcka ha ha

IMG_3075

Nu får ni ha en fin söndag. Ska se om jag kan förinställa något inlägg för jag har ingen aning om hur täckningen är ute på havet men annars får vi ses imorgon helt enkelt :)

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

lördag 25 maj 2013

Armband från Syster P

Tjenixen bloggisar! Här ligger jag nu med ett glas Prosecco och njuter lördag. Precis ätit grillad kycklingfilé och potatisgratäng och före det tog jag en löprunda med lite intervaller. Kände mig riktigt duktig och väl värd ett glas bubbel :)

En riktigt bra dag har jag haft idag. Varit ruskigt effektiv på tvättfronten och tvättat ett antal maskiner och allt är nu torrt och inplockat. Perfekt torkväder med lite vind och sol så det gäller att passa på. Felix har redan somnat och tjejerna är ute på studsmattan. T tittar på någon dokumentär här bredvid och jag tror jag ska sjunka ner här i soffan och avnjuta en film….

Men först lite bilder på mitt nya armband från Tullhuset Living. Det är ett Syster P och jag gillar ju den här stilen med lite tufft läder och nitar men samtidigt lite romantiskt rosa med guldfärgade detaljer. Och så den söta lilla påsen man får det i…Love love…Tror de kommer upp i webbshoppen snart…

DSC_0204DSC_0206DSC_0205

Tack snälla Tullhuset för det fina armbandet. Kommer bära det imorgon när jag ska på kryssning och ska vara lite extra fin :-)

Shoppade faktiskt lite annat också när jag var där igår men det får ni se en annan dag :-) Nu har tjejerna kommit in och håller på att duka fram lite ost och kex här. Mmmm gott gott.

Ha en finfin kväll sötisar

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

Nyklippta små i nya skor varning för långa leveranstider

Halloj denna soliga lördag! Hur har ni det? Jag ska alldeles strax ge mig ut i solen efter en lugn förmiddag. Tittade på en film imorse och sen har jag tvättat ett par maskiner, hängt tvätt ute, hängt ut alla sängkläder på vädring och plockat undan lite. Nu tänker jag unna mig en stund på gräsmattan med en god bok innan kanske en springtur, tvättvikning och packning inför morgondagens kryssning…

Men först tänker jag bjuda på lite bilder jag tog igår på mina små…alldeles nyklippta efter frisörbesök och de kände sig så fina i nya skor och allt. Converse var önskemålet och jag beställde för över en vecka sedan hos Spartoo för att de skulle hinna komma fram i tid men då de ännu fortfarande inte dykt upp sprang jag runt halva stan för att hitta i de färger de önskade sig. Sen kommer jag helt sonika skicka tillbaka skorna till Spartoo. Superdålig leveranstid tycker jag och dessa kommer jag INTE beställa ifrån igen då jag hört att de alltid har långa leveranstider. Så varning varning om ni vill få skor med snabb leverans….BESTÄLL INTE PÅ SPARTOO!!!

Men men, där fick jag gnälla lite också. Man kan inte bara dela ut ros till företag utan blir jag inte nöjd måste jag ju få risa också så kanske de skärper sig om tillräckligt många gör det….

Här kommer i a f lite pics…..

(Felix var mindre villig att posera så det blir mest Emilia. Som mer än gärna poserar och tyckte själv att det skulle bli jättebra bilder om hon klättrade upp i trädet :-))

DSC_0163DSC_0162DSC_0161DSC_0160DSC_0158DSC_0156DSC_0155DSC_0153DSC_0151DSC_0149DSC_0148DSC_0147DSC_0146DSC_0145DSC_0144DSC_0142DSC_0141DSC_0140DSC_0139DSC_0138DSC_0137DSC_0135

Bildbomb, jag vet men för att vara sämsta fotografen tyckte jag att jag faktiskt fick till riktigt bra bilder på mina små underbaringar :)

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi