VivanDivan

VivanDivan

fredag 30 september 2011

Nervös och pirrig…

God morgon sötnötter! Igår kväll hade vi myskväll och tittade på film tillsammans jag och de små. Vi låg i sängen och mös hela kvällen. Emilia har varit väldigt låg i veckan och det beror väl dels på att hon är lite sjuk och dels på att jag ska åka bort i helgen. Hon tycker det är jättejobbigt och det sticker i en moders hjärta :-(

Hursomhelst hann jag inte packa igår kväll utan fick lov att ställa klockan på 03:00 för att hinna med allt. Hänga tvätt, stryka, packa o s v. Jag får sova lite på tåget i eftermiddag tror jag så blir det nog bra….

Men oj vad pirrig och nervös jag är. Jag har rest en hel massa själv i mitt liv och träffat nya människor i jobbet och så men det här känns så annorlunda. Tänk om alla söta tjejer inte gillar lilla mig. Jag blir hysteriskt rädd att inte passa in och inte bli omtyckt och så har det alltid varit. Men det ska nog gå bra. Får bara vara mig själv så blir allt bra :-)

Dagens idag blev i a f Odd Molly Suitheart dress och Odd Molly Jaquard long socks i beige. Skor Primeboots och sjal Ester Elenora.

P1170598P1170596P1170591P1170592P1170593P1170594P1170597

Klocka 16:00 sätter jag mig på tåget i eftermiddag. Till alla som ska till Göteborg: Sååå kul det ska bli att träffas! Till er andra: Ha en riktigt, riktigt skön helg…

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

torsdag 29 september 2011

Packångest och hela lunchen i samma kastrull

God kväll sötisar! Var precis iväg och postade lite paket och fick nästan en chock när jag gick ut. 25 grader och sommarvärme. Och det är snart oktober. Har väl aldrig varit med om maken….

Vi har ju varit hemma idag för Emilia är hängig och för att förenkla dagen så mycket som möjligt när vi suttit instängda och jag varit tvungen att jobba en del blev det smidigaste lunchen. Riktiga unkarlsfasoner på den (och jag är inte fördomsfull jag inte hö hö, hoppas inga ungkarlar läser)….

P1170557

Korv, spagetti, ärtor och morötter i samma kastrull Smile

Jag har värsta packångesten just nu. Imorgon direkt efter jobbet åker jag ner till Göteborg på Odd Molly riksträff för allra första gången. Ska bli såååå himla kul och spännande men vad sjutton ska man ha på sig???? Har lagt ut typ halva Men Mollyroben på sängen just nu…

P1170582

Nytt, gammalt, finklädd, nerklädd, klänning, tunika, blus….Ja, vad fasen, får väl blunda och rycka tre stassar för det är väl så många ombyten man behöver. Imorgon, lördag dag, lördag kväll och söndag(fast då åker jag ju bara hem så då blir det nog nåt velourigt och mjukt :-)

Men i övrigt då? Daaaa, jag är sämst på att välja outfits och dessutom att hålla mig till endast ETT alternativ…

Jag tror jag lägger mig här och njuter av doften en stund och funderar…

P1170571P1170562P1170560P1170561P1170558

Hur stört?????

Ha det gott så hörs vi sen. Ikväll ska vi ha myskväll eftersom jag åker bort imorgon. Det blir “Gnomeo & Julia” och popcorn…*mysigt*

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

Vildkattskaos och VAB

God morgon sötisar! Imorse vaknade jag till en ny väckningssignal som jag ställt in för att testa nya Iphonen. Hua, vad rädd jag blev när den satte igång. Mycket högre ljud än min gamla lur…

Gick ner i köket och möttes av ett mindre kaos. En omkullvält ljusstake, med glas över hela bordet. En hopknölad duk och sönderrivet silkespapper som jag glömt framme efter att ha slagit in lite Tradera-paket igår som ska skickas idag. Dessutom låg hallmattan i en enda hög och det var hårtussar överallt. Undrar om nån haft kul inatt….Och så sitter det tre illbattingar till katter och ser så söta och oskyldiga ut….Nä vi har inte gjort nåt…kan vi få mat nu???? Hrmpf!

P1170495

Vi har nu gjort oss iordning och skulle åka men Emilia verkade inte pigg alls och hade ont i huvudet igen. Jag tog tempen på henne och jo-men-visst. 37.8. Inte mycket men med tanke på hennes normaltemp som är knappt 36 så är det ju lite feber. Så nu blir det att vara hemma idag. Jag har ju i alla fall så bra att jag kan jobba några timmar hemifrån medans barnen sitter och tittar på film t ex.

Dagens idag som nu kommer bytas till något bekvämare och mer hemmamysigt var klänning Odd Molly Wunder Halterneck i vintage powder, kofta By Ti Mo, jeansleggins Vila och stövlar La Redoute.

P1170504P1170501P1170497P1170498P1170503P1170500P1170499P1170505

Oooops, nu är det dags att återgå till kaoset. En katt sprang precis och välte ett av barnens mjölkmugg så nu ska det torkas mjölk….Daaaa, vad är det med djuren idag????

Återkommer senare med lite packningsfunderingar till helgen. Vad sjutton ska man packa med? Ska ju till Göteborg imorgon på Odd Molly Riksträff och jag vete sjutton vilka stassar som ska få följa med….

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

onsdag 28 september 2011

Giganternas kamp, nu har jag en av varje så nu ska jag avgöra vilken som är bäst…

Jag talar naturligtvis om Apples Iphone mot Android. Hade sedan tidigare en Sony Ericsson Xperia Arc med Android (jobbmobilen) och idag har jag även blivit med Iphone (privat). Har varit lite sugen att skaffa en ny mobil ett tag och har varit lite sugen på att testa Iphone 4 efter att många lovordat den. Bl a har T en och den sitter nästan fastklistrad i handen på honom… Jag har dock varit sååå himla nöjd med min Xperia så det är helt sjukt. Funkar verkligen topp så nu ska jag avgöra kampen. Vilken vinner? Android eller Apple?

P1170481P1170482P1170483

Tjoho på er. Det var allt för nu.

Ha en fin kväll

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

Frukost i bilen och allt ordnar sig alltid

God morgon i stugorna! Hur har ni det därute? Jag har aldrig varit någon frukostmänniska och även när jag var liten hade mamma svårt att få mig att äta frukost. Dock så mår man ju faktiskt bättre om man äter något på morgonen så ibland får jag för mig att jag ska börja äta frukost på morgonen. Det blir ju annars rätt långt från klockan 5 när jag går upp till lunch. Så nu är det dags för ett försök igen. Men då jag inte orkar gå upp halv 5 bara för att äta så får man tidsoptimera….Frukost i bilen….det funkar :-)

P1170464P1170468

Grov leverpastejsmörgås med gurka…Känns ibland som jag gör allt i bilen. Just nu sitter jag och lägger in mitt blogginlägg i bilen. Hann inte imorse och så ville jag ju föreviga min frukost också Smile

Emilia klagade över huvudvärk imorse och verkade lite hängig. Ingen feber så hon fick gå till förskolan men jag sa att de gärna fick ringa om hon inte orkade…Får hoppas hon inte håller på att bli sjuk.

Dagens idag blev blus/tunika ChillNorway, jeans G-star, sjal Ester Elenora och på fossingarna Swedish Hasbeens.

P1170461P1170459P1170452P1170453P1170454P1170455P1170456P1170457P1170463P1170458P1170460

En av mina största brister är att jag alltid tror det värsta om både folk och när något hänt. Berättade ju häromdagen här att de slagit in för många varor och jag fått betala 120 kr för mycket inne på Panduro. Var in igår och berättade det och oj så gullig tjejens om stod där var. Fick tillbaka mina pengar och säkert tio ursäkter. Så där ser man, inget att hetsa upp sig för….allt ordnar sig oftast till det bästa. Måste börja tänka så….

Ha en fin dag

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

tisdag 27 september 2011

Lite svar på era frågor…

God kväll sötnötter! Jag har fått lite frågor den senaste veckan och jag har varit usel att svara på era kommentarer. Jag blir verkligen jäääääätteglad för kommentarer och det är guld värt och kan muntra upp en dålig dag :-) Men ibland springer tiden ifrån en och även kanske blogglusten. Att man liksom knappt har inspiration att skriva nya inlägg. Satt och tittade tillbaka på mina inlägg senaste tiden och de är ju så tråkiga att jag skulle somna själv om jag läste. Nu är det skärpning och imorgon ska jag sätta ihop ett riktigt kul inlägg, jag lovar….:-)

Nu till era frågor. Hoppas jag fått med alla, fråga igen annars för jag är som sagt lite disträ för tillfället…

Vad är det för modell på mina Primeboots: Engineer Mid 41 Zip  Färg: Old Crazy Linen.

P1150971

Vad är midjemåttet på Fornarina kjolen som ligger ute till försäljning: 41 cm

Den finns för övrigt kvar och ligger inte på Tradera som de andra kvarvarande plaggen för att jag vill ge frågeställaren chansen först…

P1170105

Vart har jag köpt min Detox: Jag har köpt den på Hälsokostaffären i stan men den finns också på nätet bl a här:

Svensk hälsokost

P1170199

Vad har jag för storlek normalt som jämförelse för Ester Elenoras plagg som är OneSize: Jag har oftast storlek XS eller S (34-36) och Odd Molly 0 eller 1. Jag är 167 cm lång och väger ca 54 kg. Kupstorlek 70 C.

P1170302P1170307

Jag tycker sådär egentligen om Ester Elenoras onesize men oftast passar plaggen himla bra ändå. Självklart misstänker jag att t ex ovan tunika skulle sitta helt annorlunda på en annorlunda kroppsbyggnad men det blir ju bara en “annan” klänning. En längre person skulle kunna ha den som tunika och en större storlek tror jag absolut kan ha den. Jag får ju ganska mycket vidd över utan skärpet…

Hur är Odd Molly Suitheart dress i storlek? Jag skulle säga att den är ganska liten i storlek. Jag har den i storlek 1 och skulle aldrig få på mig en 0a i denna modell. Ärmarna är ändå rätt normala om man jämför andra OM-plagg som brukar kunna vara rätt smala. Är nog över bysten som den är som minst tycker jag och dessutom ganska kort. Är man väldigt lång behöver man nog kanske en förlängare eller byxor under…

P1160355

Vad är det för ras på mina katter: Jag har en brunmaskad Helig birma på 12 år, en blåmaskad Helig Birma på 1,5 år och en röd Norsk skogskatt-blandras på 1,5 år.

P1150204

Sådär. Nu kanske några av er fått lite svar och som sagt, har jag missat någon fråga: FRÅGA IGEN! Bara kul Smile

Hoppas ni får en fin kväll. Jag ska nog ta och hyra en film ikväll igen fast ingen skräckis den här gången. Fick nån rabattdeal på Groupon om att hyra 10 filmer för 79 kr och dessa “kuponger” gäller bara oktober ut så det gäller att passa på :-)

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

Skräckis en vardagskväll…Hur kan man vara så dum och oooops, handkräm i håret

God morgon bloggisar! Igår kväll var jag jättepigg och jag och T bestämde oss för att titta på en film. Vi hyrde Insidious från Headweb. En riktig skräckis i Paranormal Activity-anda. T somnade, hur man nu kan göra det när det är superläskig skräckis!!!!!

Så jag fick ligga själv och bli rädd och sen var det ju kört att somna. Hur kan man vara så dum att man en veckodag klockan 22 sätter på en skräckis så man blir så pigg och inte kan somna….daaaa, blev en natt med typ tre timmars sömn tillslut.

Nåja, jag är rätt pigg idag ändå så det får väl vara ok…:-)

Dagens idag blev en nypåhittad kombo. Funkar eller inte? Maybe….Odd Molly Silk sleeveless i apricot strlk 0, Hunky Dory tunika och kofta från Ester Elenora. Jeans från G-star och stövlar JSFN.

P1170427P1170429P1170420P1170424P1170428P1170431P1170432P1170433

…och så vill ju barnen vara med på ett hörn också. Emilia har valt sin outfit alldeles själv idag. Hon frågade igår om hon fick göra det och visst fick hon det. De måste ju också få känna sig fina och bekväma i det de har på sig och då får det vara lite miss-match ibland. Huvudsaken att hon var nöjd :-)

P1170425P1170422P1170423P1170434

Och nu då till andra delen av rubriken….Skulle precis smörja in händerna med handkräm men det var ett tag sedan så det hade liksom torkat lite i hålet på tuben och jag tryckte till och “splash”. Handkräm över hela mig. I håret, på väggen, badrumsmattan och t o m på spegeln :-) Vad säger man….

P1170410P1170406

Lagom road bloggerska idag hi hi….

Ikväll eller kanske på lunchen om jag hinner tänkte jag lägga ut ett inlägg med svar på lite frågor som jag fått så håll koll ni som velat veta något de senaste dagarna Smile

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi